Robotik ve Kodlama Atölyesi

Robotik Kodlama Atölyesi, robotik ve kodlama dünyasına giriş yapmayı sağlayan çok yönlü bir atölyedir. Bu atölyenin birincil amacı kodlamanın temel kurallarını öğretmek ve teknoloji ile yaratıcılığı birleştirerek sunmaktır. Eğlendirirken öğretme amacına sahip robotik kodlama atölyesi, ileride başarılı işlere imza atmak için bir numaralı tercihtir. Öğrencilerimizin gelecek planlaması konusuda yenilikçi yaklaşımları öğrenmelerini ve haberdar olmalarını sağlamayı hedeflenmektedir.

Bu atölye sayesinde öğrencilerimiz;

• Yaratıcılığını teknoloji kullanarak ifade edebilecek,
  • Robotların birleştirilmesi ve robotlara program yükleme için gerekli kurulumları yapabilecek,
  • Robotun temel parçalarından olan algılayıcı ve denetimcinin görevleri açıklanarak robotlarda bu bileşenlerin nasıl kullanılabileceğini uygulamalar ile görebilecek,
  • Algoritma kurma mantığını uygulamalı olarak deneyecek,
  • Temel robot kit bileşenlerine ilave gelişmiş yetenekleri uygulamalı olarak ekleyebilecek.
  •  Problem Çözme becerilerini kullanarak akış diyagramları hazırlayacak,
  • Çalışır robot tasarımları için Mantıksal Düşünme Becerilerinizi harekete geçirecek,
  • Görevleri tamamlamak için Analitik Düşünme Becerilerini kullanacak,
  • Yön, koordinat, fiziksel büyüklükleri Gerçek Hayat Problemi olarak tanıyacak,
  • Yapay Zeka (IA) temlerini öğrenme, bilgi ve fikir edinmelerine olanak tanıyacaktır.

26-11-202126-11-202126-11-202126-11-202126-11-202126-11-2021

Yayın: 26.11.2021 - Güncelleme: 26.11.2021 10:25 - Görüntülenme: 546