Adana Fen Lisesi

WEB https://adanafenlisesi.meb.k12.tr
Adres : Ziyal Paşa Mah. 67019 Sk. No4 Seyhan/ ADANA
VİZYON : Okulumuzun vizyonu; özellikle fen ve matematik alanlarında bilim adamı yetiştirilmesine kaynaklık eden, başarısını kanıtlamış model bir okul olmak ve bireysel yeteneklerini dikkate alarak bilgili, becerikli, öz güvenli, sorunların çözümünde akılcı yöntemleri kullanan, bilgi toplumunun gereği olan -araştırmacılar- olarak yetişen, çevresi ile iyi ve olumlu iletişim kuran, olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilen, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek bilgi ve becerilere sahip olan, liderlik özelliklerinin yanı sara, işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın ve milli-manevi değerlerine saygılı ve duyarlı bireyler olmalarını sağlamaktır.
MİSYON : Okulumuzun misyonu; fen ve matematik alanlarında üstün yetenekli öğrencilerin, bu yeteneklerini geliştirerek, önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkmamız için çabalayan, milli-manevi değerlerimize bağlı, yeni teknolojileri kullanabilen, sosyal becerileri yüksek, kaliteli bireyler yetiştirmek. Öğrencilerimizin; günün teknolojisini kullanarak, bilimsel çalışmalara yönlendirmek, değişimin ve gelişimin farkında olmalarını sağlamak, bilgilerini becerileriyle birleştirerek yeni bilgi ve projeler üretebilmek, donanımlı olarak bir yüksek öğretim kurumlarına gitmelerini sağlamak ve iyi bir insan olarak yetişmeleri için özverili çalışmalar yapmaktayız.
BAŞARILAR : Okulumuz açıldığı 1987 yılından günümüze kadar yerel ve ulusal bir çok alanda başarılara imza atmıştır.

Saatler : 8.50 15.50
Yabancı Dil : İNGİLİZCE - Almanca
Isınma : KLİMA
Servis : ADANANIN HER YERİNDE OKUL SERVİSLERİ BULUNMAKTA
Ulaşım : Hizmet Binasına Ulaşım ---> Okulumuz baraj yolu 2,5. durak civarı kanal boyu üzerinde olup, ulaşım çok kolaydır.Kent merkezindeki duraklardan baraj yolundan geçen dolmuş yada otobüslere binilip cemal paşa akbank karşısında inilerek kanal boyunca doğuya doğru 300 metre yüründüğünde okulumuza ulaşılacaktır.Eski eğitim enstitüsünün yeridir.
Yerleşim Yeri : Ziyapaşa mh. Kıyıboyu cd. 67019 sk. SEYHAN/ADANA
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : Hizmet Binası--> 1 KM
Kontenjan Bilgileri : HER YIL 120 ÖĞRENCİ OLARAK 4 ŞUBE AÇILMAKTADIR
Taban-Tavan Puan Bilgileri : 2018-2019 YILINDA TAVAN 500,00- TABAN 487,9667 ARASI ÖĞRENCİ ALINDI.
Okulun Sınav Başarı Durumu : %100
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi : %100
Sportif Etkinlikler : FUTBOL, VOLEYBOL,BASKETBOL MASA TENİSİ VE BEDMİNTON ALANINDA FALİYETLER BULUNMAKTADIR.
Bilimsel Etkinlikler : MATFEST, Mezunlar Sınıfta, GiveBack
Proje Çalışmaları : TEKNOFEST,TUBİTAK PROJE HAZIRLAMA VE 4006 BİLİM FUARI, GERÇEKLEŞTİRİLMEKTEDİR.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : K1 VE K2 PROJE ÇALIŞMASI YAPILMAKTADIR
Diğer Hususlar : En Çok Kazananların Okulu Adana Fen Lisesi